این فرضیه که ماشینهای ظرفشویی و مواد شوینده در اصفهان در برابر بیماریهای عروق کرونر محافظت میکنند، با نرخ پایین مرگومیر قلبی عروقی در ژاپن که ماشینهای ظرفشویی غیرمعمول هستند، اما ممکن است موثر باشند، تضعیف میشود.
آبکشی ظروف شسته شده با دست در آنجا رایج تر است علاوه بر این، مصرف چربی های غذایی در ژاپن بسیار کمتر است، همانطور که مصرف امولسیفایرهای غذایی نیز همینطور است.
مطالعات تجربی برهمکنش مهمی بین امولسیفایرها و باکتریهای روده را نشان میدهند. محل رودهای که در آن این تعامل رخ میدهد نیز میتواند بسیار مهم باشد.
و میتواند تحت تأثیر نرخهایی باشد که امولسیفایرها یا شویندههای مختلف در طی آنها تجزیه میشوند یا بهطور دیگری حذف میشوند.
عبور از روده اسیدهای صفراوی مزدوج، که البته مواد شوینده طبیعی هستند که در همه ما وجود دارند، ممکن است مشکلات کمی ایجاد کنند، زیرا آنها تحت جذب مجدد بسیار کارآمد هستند که حداقل از 100 سانتی متر نزدیک دریچه ایلئو-سکوکال شروع می شود.
به طوری که اسید صفراوی مزدوج نسبتا کمی ممکن است به تعداد بیشتری از باکتریهای موجود در بالادست دریچه ایلئو-سکال دسترسی پیدا کنید. ما قبلاً پیشنهاد کردهایم که امولسیفایرهایی که از عبور از ایلئوم انتهایی زنده میمانند میتوانند در پاتوژنز بیماری کرون نقش داشته باشند.
و مطالعات اخیر همچنین نشان دادهاند که امولسیفایرهای رژیمی، از جمله پلیسوربات-80، میتوانند سرطان کولورکتال ناشی از کولیت تجربی را افزایش دهند.
اگرچه مشکلی وجود دارد. در دهه های اخیر، بروز بیماری کرون در اکثر کشورها رو به افزایش بوده است در حالی که مرگ و میر عروق کرونر کاهش یافته است.
همچنین بین افزایش قابل توجه ابتلا به چاقی و سندرم متابولیک و کاهش بیماری عروق کرونر ارتباط قطعی وجود دارد. این ممکن است به این معنی باشد که فرضیه امولسیفایر فقط برای بیماری عروق کرونر یا بیماری کرون درست است.
اما نه هر دو. یک توضیح جایگزین ممکن است این باشد که امولسیفایرهای غذایی ممکن است با مواد شوینده قوی تر عمل کنند.
این احتمال وجود دارد که امولسیفایرهای غذایی می توانند جابجایی باکتری را در ایلئوم انتهایی افزایش دهند و باعث بیماری کرون کلاسیک/ایلئوکولون و سندرم متابولیک شوند.