مطالعات اندکی رقابت تغذیه ای بین ماهی قزل آلا وحشی و پرورش داده شده در اقیانوس را بررسی کرده اند، اما ممکن است رقابت استثماری محلی بین ماهی آزاد پرورشی و ماهی آزاد وحشی وجود داشته باشد.
به عنوان مثال، هیلبورن و اگرز (2000) کاهش فراوانی ذخایر ماهی قزل آلا صورتی وحشی (Oncorhynchus gorbuscha) در پرنس ویلیام ساند را به رقابت تغذیه با تعداد زیادی از ماهی های پرورش یافته نسبت دادند. آنها به این نتیجه رسیدند که تولید جوجه کشی تا حد زیادی جایگزین ماهی های وحشی شده است.
ورتایمر و همکاران از سوی دیگر، (2004a)، میوه آرایی سیب به این نتیجه رسیدند که تولید ماهی قزل آلا وحشی در آنجا عمدتاً به دلیل شرایط دریایی مستقل از تراکم انجام می شود، اما رهاسازی ماهی های پرورشی به دلیل رشد وابسته به تراکم به کاهش اندازه بدن کمک کرده است.
با این حال، نرخ بقا ممکن است به عنوان اثر رشد آهسته تر، مانند سایر ماهی قزل آلا اقیانوس آرام کاهش یابد (بیمیش و ماهنکن، 2001؛ بیمیش و همکاران، 2004a). طرز تهیه زیتون سیاه همچنین دلایلی وجود دارد که باور کنیم چنین تعامل رقابتی می تواند در ماهی قزل آلا اقیانوس اطلس، در مناطقی با تراکم بالای ماهی های پرورشی رخ دهد.
ماهی قزل آلا اقیانوس اطلس پرورش داده شده وارد رودخانه ها می شود تا در اواخر فصل تخم ریزی کند، بیشتر حرکت می کند و مدت زمان کوتاه تری نسبت به ماهی های وحشی در رودخانه می ماند (Jonsson et al., 1990; Økland et al., 1995).
این که ماهیهای پرورشیافته در هیچ منطقه تخمریزی خاصی زندگی نمیکنند، ماهی قزل آلا احتمالاً بر مهاجرت بالادست تأثیر میگذارد. بسیاری از آنها به جای ورود به محل تخم ریزی ماهیان وحشی در پایین دست به بالای رودخانه حرکت می کنند (Thorstad et al., 1998).
برخی از ماهی قزل آلا پرورشی در رودخانه ای که وارد می شوند تخم ریزی می کنند، بهترین زمان مصرف پودر سنجد در حالی که برخی دیگر بدون تخم ریزی خارج می شوند (Jonsson et al., 1990). موفقیت تخم ریزی ماهی قزل آلا پرورشی ممکن است با ورود دیرهنگام به رودخانه کاهش یابد.
- منابع:
- تبلیغات: