پسته مغزی است که امروزه بسیار محبوب است، چون پسته خام دامغان با پوست خوشمزه و سالم است، ویژگی های مغز پسته پوشیده از پوسته سفید است، گوشت داخل پسته خام دامغان با پوست سبز رنگ با رنگ بنفش است و از خانواده آجیل است.
اگرچه چربی بسیار زیادی وجود دارد، اما این نوع چربی است که برای سلامتی مفید است، می تواند سطح چربی خون را کاهش دهد خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در صورت ترکیب با عادات غذایی خوب کاهش می یابد، 100 گرم پسته خام دامغان با پوست به طور متوسط 571 کیلو کالری انرژی، 27.7 گرم کربوهیدرات، 10.3 گرم فیبر رژیمی و 46 گرم چربی کل تقسیم شده به 24.2 گرم چربی تک غیراشباع و 24.2 گرم چربی 3/3 گرم غیر اشباع فراهم می کند. اسیدهای چرب امگا 3 262 میلی گرم، اسیدهای چرب امگا 6 13636 میلی گرم، پروتئین 21.3 گرم و حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین A 262 IU، ویتامین C 2.3 میلی گرم، ویتامین E 1.9 میلی گرم، ویتامین B6 1.3 میلی گرم، 50 میکروگرم، کولین 71.4 میلی گرم، کلسیم 110 میلی گرم، آهن 4.2 میلی گرم.
مقدار زیادی فیبر رژیمی وجود دارد که به شما کمک می کند برای مدت طولانی احساس سیری کنید، اغلب گرسنه نیستید و به کاهش جذب چربی و کلسترول کمک می کند، حاوی اسیدهای چرب خوب، فیتواسترول هایی است که به کنترل سطح کلسترول خون کمک می کند، خطر انسداد چربی را کاهش دهید
ویتامین های زیادی وجود دارد، بنابراین به هماهنگ کردن کار آنزیم ها در سیستم های مختلف بدن کمک می کند، فولات وجود دارد که برای زنان در سنین باروری و زنان باردار مفید است، اکثر مردم پسته را به عنوان میان وعده، میان وعده، میان وعده بین وعده های غذایی می خورند.
اما امروزه مشخص شده است که از پسته برای پخت غذاهای دیگر نیز استفاده می شود، مانند قرار دادن آن در سالاد، ماکارونی، نان سبوس دار، بستنی، کلوچه آجیلی اگر می خواهید پسته را به عنوان میان وعده بین وعده های غذایی میل کنید، مقداری که باید خورده شود نباید بیش از 1 نخل یا حدود 30-40 گرم در روز باشد.